Uutiset

huhti 17, 2017
Mammakeidas lopettaa toimintansa, sillä emme saaneet enää hallitusta kokoon. Imetystukikantoliinatapaamiset ja kantovälinelainaamo jatkavat kuitenkin entiseen malliin toimintaansa!
 

Toimintamme perusajatus

Mammakeidas on vuonna 2003 perustettu yhdistys, jonka toiminnan perustana on lapsentahtisuus, jota haluamme tukea ja edistää. Mutta mitä termin taakse kätkeytyy?

Lapsentahtisuus tarkoittaa että lapsi huomioidaan tasa-arvoisena perheen ja yhteiskunnan jäsenenä. Elämä lapsen tahdissa merkitsee lapsen ottamista vakavasti: vanhemmat pyrkivät ensi hetkistä lähtien huomioimaan vauvan tunteen- ja tarpeenosoitukset ja vastaamaan niihin. Lasta kunnioittava elämäntapa on vastaisku kiireelle ja materian haalimiselle, koska lapsi vaatii aikaa ja läsnäoloa, jotta häntä voisi kuunnella.

Yhdistyksemme kokee tärkeäksi kertoa ja antaa vertaistukea lapsentahtiseen elämään monesti liittyvistä, hieman tavanomaisesta poikkeavistakin ajatuksista lapsiperheen arjessa. Haluamme tarjota tietoa mm. aktiivisesta synnytyksestä, lapsiperheen ekologisista valinnoista, antaa opastusta ja vertaistukea imetyksessä sekä kantoliinojen ja kestovaippojen käytössä.

Toiminnassamme mukana olevia perheitä yhdistää samanlainen halu kuulla ja kunnioittaa lasta, mutta koska lapset ovat erilaisia, meitäkin on monenlaisia. Joku pissattaa vauvaansa tämän syntymästä lähtien, toinen käyttää kesto- ja kolmas kertakäyttövaippoja. Joku on hankkinut vauvalleen vain kantoliinan, toinen liikkuu vaunuilla. Eräät meistä ovat palanneet työelämään, toiset hoitavat lapsiaan pitkään kotona. Haluammekin kannustaa vanhempia etsimään ja toteuttamaan omannäköistä vanhemmuuttaan.

- Sinunkin perheesi omine tapoineen on tervetullut mukaan toimintaamme!

Edellinen sivu: Tervetuloa Mammakeitaalle!  Seuraava sivu: Hallitus